Engelse tieners verdacht van poging tot moord op kleuter

Een groepje kinderen van 11 en 12 jaar oud wordt er in Engeland van verdacht een 5-jarig jongetje uit de achtertuin van zijn huis te hebben meegenomen en met een touw om zijn nek aan een boom gebonden in een park te hebben achtergelaten.

AP Ned

In de Britse pers wordt de zaak vergeleken met die van Jimmy Bulger, de peuter die in 1993 door twee jongens van 10 uit een winkelcentrum werd ontvoerd en omgebracht.

De 5-jarige Anthony Hinchcliffe verdween dinsdagmiddag. Een familielid en een buurtbewoner vonden hem later in een park, niet ver van zijn huis in Dewsbury in Noord-Engeland. Hij was vastgebonden aan een boom en had diverse bloeduitstortingen in zijn hals en op zijn lichaam. De politie wilde niet zeggen of de kinderen die hem hadden meegenomen geprobeerd hebben hem op te hangen, maar behandelt de zaak als een poging tot moord.

De politie hield twee meisjes en drie jongens van 11 en 12 jaar aan. Twee jongens werden al vrij snel vrijgelaten, een meisje donderdag. Anthony mocht na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht woensdag weer naar huis. Speciaal opgeleide rechercheurs ondervragen hem en proberen te achterhalen wat er precies gebeurd is. De plaatselijke bevolking verkeert volgens gemeenteraadslid Paul Kane in een shock. Kane erkende dat er problemen waren met tieners in de buurt en dat een aantal van hen onlangs op het matje was geroepen wegens asociaal gedrag.