Abbas verlaat ziekenhuis na hartcontrole

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas heeft donderdag het ziekenhuis verlaten waar hij daags tevoren was opgenomen voor vaatonderzoek.

AP Ned

"Alles is prima in orde en mijn gezondheid is heel goed", zei de 69-jarige Abbas tegen verslaggevers die bij het ziekenhuis in de Jordaanse hoofdstad Amman stonden te wachten. Abbas zal vrijdag uit Amman terugkeren naar de Westoever.

Abbas zei dat hij slechts een routineonderzoek heeft ondergaan en sprak tegen dat hij zou hebben geklaagd over vermoeidheid, zoals zijn medewerker Tayeb Abdel Rahim woensdag aan de pers vertelde. Rahim zei dat Abbas zou worden gedotterd, maar twee van de behandelende Jordaanse artsen zeiden dat Abbas slechts een zogeheten catheterisatie heeft ondergaan - een procedure waarbij door middel van een kleurstof wordt bekeken of de aderen rond het hart niet zijn dichtgeslibd. Abbas' eigen arts, die de behandeling bijwoonde, zei dat ook was gekeken naar een stent die enkele jaren geleden bij Abbas is ingezet. Een stent is een buisje dat in de ader wordt gezet om deze open te houden.

"Er zijn geen verstopte aderen gevonden en het hart functioneert zo te zien heel goed", zei een van de Jordaanse artsen.