Politie vindt 18,92 kilo marihuana tijdens controle op snelweg

In de nacht van woensdag op donderdag werd door de Belgische en Nederlandse politie een grootscheepse controle gehouden op de E19 snelweg ter hoogte van Meer. Daarbij wilde een Frans voertuig de controle omzeilen. Later werd in de wagen 18,292 kilogram marihuana en 392 gram hasj aangetroffen, zo heeft het parket van Turnhout donderdagnamiddag meegedeeld.

Belga

Rond 02.30 uur wilde een Frans voertuig de controle omzeilen. Daarbij is het voertuig in een donkere bocht in de industriezone in Meer rechtdoor gereden. De auto is op zijn dak tot stilstand gekomen. De inzittenden zijn gevlucht en hebben drie sporttassen weggegooid in een nabijgelegen gracht. Daarin werd 18,292 kilogram marihuana en 392 gram hasj teruggevonden. Het trio is momenteel nog steeds spoorloos. Op de auto wordt verder onderzoek verricht.

Verder werden er nog pv's opgesteld voor onverzekerd rijden, ongeschouwde voertuigen, onbetaalde verkeersbelasting en inbraken op de vreemdelingenwetgeving. Ook werd nog een proces-verbaal opgesteld van het aantreffen van 872 gram weggegooide heroïne. Tevens werden er op Belgisch grondgebied zes geseinde personen aangetroffen.

Bij de controle werden zo'n 190 Nederlandse politiemanschappen ingezet. Langs Belgische zijde werden circa 120 personen ingeschakeld van de lokale en federale politie, de douane, de Dienst Vreemdelingenzaken, de Federale Overheidsdienst Vervoer en Mobiliteit en de arbeids- en sociale inspectie. Tevens werden drie drughonden en één speurhond ingezet. Ook de brandweer en de dienst wegen en verkeer werkten mee aan de actie.