Brand mobilhome slaat over op Gents appartementsgebouw

Donderdagnamiddag heeft een brandende mobilhome ernstige schade toegebracht aan een appartementsgebouw in Gent. Het voertuig brandde volledig uit. Het aanpalende appartementsgebouw liep aanzienlijke schade op. Er raakte niemand gewond.

Belga

De mobilhome aan de Eedverbondkaai vatte vuur nadat de chauffeur wilde omschakelen tussen benzine- en gastoevoer, aldus de Gentse brandweer. De chauffeur merkte dat de motor sputterde en dat er rook uit de motorkap kwam. Daarop begon hij eigenhandig te blussen, maar waarschijnlijk heeft zich tijdens de motorproblemen een plas benzine onder de wagen gevormd. Die vatte vuur en de vakantiewagen stond binnen de kortste keren in lichterlaaie.

Het vuur sloeg over op het appartementsgebouw naast de geparkeerde mobilhome. Een kantoor op het gelijkvloers liep beperkte brand- en rookschade op. De schade aan de woonkamer van het appartement op de eerste verdieping was aanzienlijk.

De bewoonster kon op tijd vluchten en werd opgevangen door slachtofferhulp. Volgens de brandweer sneuvelden er ook ramen op de tweede, derde en vierde verdieping.

Enkele brandweerlui die ramen moesten inslaan hebben lichte snijwonden aan de handen opgelopen, maar zijn niet werkonbekwaam.