Wielerteam Davitamon-Lotto tevreden over eerste seizoenshelft

In de gebouwen van Omega Pharma gaf de Davitamon-Lottoploeg maandag een evaluatie na vijf maanden competitie. "Tot op heden kunnen we meer dan tevreden terugblikken op dit seizoen", stelde Marc Coucke van hoofdsponsor Omega Pharma.

Belga

"Laatst nog in de Ronde van Italië kaapten wij drie overwinningen weg met Robbie McEwen en waren er de schitterende prestaties van onder andere Wim Van Huffel en onze Colombiaan Mauricio Ardila. Wij hadden op de dag van de voorstelling van de ploeg enkele dingen in ons achterhoofd, die hebben wij nu al meer dan overtroffen. Wij boekten tot hiertoe 27 overwinningen, waarvan vier in ProTour-wedstrijden, en bovendien staan we met Davitamon-Lotto nog steeds aan de leiding van het ploegenklassement in de ProTour. Niet slecht toch met een team dat volgens de normen van de ProTour met een eerder bescheiden budget moet rondkomen."

"Misschien dat ons 'evaluatiesysteem' wel iets te maken heeft met die prestaties, maar bovenal de omkadering van de ploeg en het feit dat wij in de breedte heel sterk zijn. Er staan nu immers tien van onze renners in het ProTour-klassement. Bovendien trekken onze jongerenteams zich op aan de prestaties van de 'grote jongens'. Kijk maar naar Dominique Cornu, die bij Bodysol-Jong Vlaanderen in de Ronde van België tijdens de tijdrit een knappe prestatie leverde. Tot hiertoe kunnen wij niet anders dan tevreden zijn over de resultaten. Hopelijk kunnen we de komende weken die lijn doortrekken", stelde Marc Coucke.

Nu in het nieuws