Henin-Hardenne bij laatste acht op Roland-Garros

Justine Henin-Hardenne (WTA 12) heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van Roland-Garros, het tweede Grand-Slamtoernooi van het seizoen.

Belga

In de achtste finales versloeg ze de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA 7) met 7-6 (8/6), 4-6, 7-5 in 3 uur en 15 minuten. In de kwartfinales komt ze uit tegen een andere Russische, Maria Sharapova (WTA 2).

In het derde game van de eerste set ging Henin-Hardenne door de opslag van Kuznetsova, en lange tijd leek dat voldoende voor setwinst. Bij 3-2 en 4-3 kreeg de Waalse wel enkele breakpunten tegen, maar ze kon die telkens wegwerken, zodat ze bij 5-4 mocht serveren voor de set. Kuznetsova kreeg echter opnieuw een breakpunt, het 6e in totaal, en deze keer liet ze het niet liggen (5-5). Daarop wonnen beide speelsters hun opslagspel, zodat een tie-break de beslissing moest brengen. Daarin kwam Kuznetsova al vlug 2-5 voor. Henin-Hardenne kwam terug tot 5-5, maar bij 5-6 kreeg de Russische toch een setpunt. Henin-Hardenne weerstond, en haalde zelf, na 1 uur en 18 minuten, met 8-6 de set binnen.

De tweede set begon slecht voor Henin-Hardenne. Nog steeds kon ze niet overtuigen op de eigen opslag, en nu kon Kuznetsova wel meteen een break forceren. In het tweede game kreeg 'Juju' zelf een breakpunt, maar ze kon het niet omzetten. En het ging van kwaad naar erger voor Henin-Hardenne, want in het derde game moest ze opnieuw haar opslag afstaan (0-3). Niet enkel de Waalse had problemen met haar eigen opslag, want in de drie volgende games ging de winst telkens naar de ontvangende speelster (2-4). In het zevende game kon Henin-Hardenne wel haar opslag behouden, en in het volgende game kreeg ze twee kansen om de stand in evenwicht te brengen. Dit lukte niet en op de opslag van Henin-Hardenne kreeg Kuznetsova een setpunt. Opnieuw kon ze het niet benutten (4-5), maar een game later lukte het wel: 4-6 in 52 minuten.

In de derde set liep Henin-Hardenne uit tot 2-0, maar Kuznetsova kwam meteen terug (2-2). In het 7e game kreeg Kuznetsova twee nieuwe breakpunten, en ze kreeg het game cadeau want Henin-Hardenne sloeg op het eerste breakpunt een dubbele fout (3-4). Daarop haalde de Russische op 'love' haar opslagspel binnen (3-5).

In het 9e game kwam Kuznetsova twee keer op een punt van de zege, Ze kon de matchpunten niet omzetten, en in het volgende game maakte Henin-Hardenne via een break 5-5 gelijk. Daarna kwam ze 6-5 voor en op de opslag van Kuznetsova kreeg ze drie matchpunten. Het eerste was het goede: 7-5 na 1 uur en 5 minuten. In de kwartfinales ontmoet Henin-Hardenne de Russische Maria Sharapova, die zich eerder op de dag gemakkelijk plaatste via een zege tegen de Spaanse Nuria Llagostera Vives (6-2, 6-3). De stand van de onderlinge confrontaties tussen Henin-Hardenne en Sharapova is 1-1. Beide partijen werden dit seizoen gespeeld: in Miami won de Russische (6-1, 6-7 (6-8), 6-2) en in Berlijn Henin-Hardenne (6-2, 6-4).

Nu in het nieuws