Eerste spadesteek voor nieuw bedrijventerrein in Lier

Aan de Antwerpsesteenweg in Lier is woensdag de eerste spadesteek gegeven voor de uitbouw van een nieuw bedrijventerrein van 12 hectare groot. Er zijn negentien kavels voorzien op het terrein, dat medio volgend jaar volledig operationeel moet zijn, aldus de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (GOM).

Belga

Het bedrijventerrein, dat tot stand komt met behulp van 700.000 euro steun uit het Europees Interreg-programma en 500.000 euro van de Vlaamse gemeenschap, moet de nood aan dergelijke terreinen in de regio Lier helpen lenigen. Volgens een woordvoerder van de GOM is in een tweede fase een bedrijventerrein van 30 hectare groot voorzien dat zal aansluiten op het terrein aan de Antwerpsesteenweg/Duwijkstraat.

GOM-ondervoorzitter en bestendig afgevaardigde voor Economie en KMO-beleid Frank Geudens gaf woensdag de eerste spadesteek/kraangreep voor de aanleg van dat nieuwe terrein, waar nu alleen de bedrijven Punch en Xeikon zijn gevestigd. Door de overheid en de bedrijven zal een vzw worden opgericht die het beheer van het bedrijventerrein op zich zal nemen, aldus een woordvoerder van de GOM. De maatschappij zal in waterbuffering voorzien en ook de groenbuffers zullen collectief worden aangelegd en daarna door de vzw beheerd, aldus de woordvoerder.