Deutsche Telekom herintroduceert de Duitse Mark in telefooncellen

In de zomermaanden zal het in Duitsland mogelijk zijn om in telefooncellen opnieuw met Duitse Marken te betalen. Dat liet de Duitse telecomreus, Deutsche Telekom, woensdag in een persbericht weten.

Belga

Van 1 juni tot en met 31 augustus zullen de munttelefoons, naast euro's, ook munten van 10 Pfennig tot 5 DM aanvaarden. Op die manier kunnen de Duitsers zich ontdoen van hun resterende munten en kunnen ze tijdens deze periode in zowat 50.000 telefooncellen doorheen het land goedkoper telefoneren. De minimumprijs om een gesprek te voeren zal dan immers 10 Pfennig zijn, of 5 eurocent, in plaats van 10 eurocent.

De komst van de euro heeft de munttelefoons aantrekkelijker gemaakt, aangezien ook Europese toeristen euro's op zak hebben. Deutsche Telekom is dan ook van plan het aantal munttelefoons aanzienlijk uit te breiden.

Volgens een peiling van het Duitse weekblad Stern zou 56 pct van de Duitsers de euro echter opnieuw willen inruilen voor de DM. De euro zou het leven enkel duurder hebben gemaakt en de Duitse groei hebben afgeremd.