Jaargenoten Yale vinden Bolton ongeschikt als VN-ambassadeur

Volgens de Amerikaanse president George Bush kan John Bolton op voldoende stemmen rekenen om ambassadeur bij de Verenigde Naties te worden. Bush riep de Senaat op een snelle stemming te houden over de door hem genomineerde Bolton. Maar intussen hebben 76 jaargenoten van Bolton aan de universiteit van Yale de senatoren een brief geschreven waarin zij zich tegen de benoeming uitspreken.

AP Ned

"Wij generen en schamen ons dat de regering Bush iemand heeft genomineerd die zo duidelijk ongeschikt is om ons land bij de Verenigde Naties te vertegenwoordigen", schreven zij. "Als zijn jaargenoten geloven wij niet dat de heer Bolton blijk heeft gegeven de waarden te bezitten van burgerzin, licht en waarheid waar ons gemeenschappelijke instituut voor staat."

Een stemming over Bolton kan op zijn vroegst volgende week worden gehouden. Deze week wordt er niet vergaderd en voordat het Congres uiteen ging hebben de Democraten een stemming opgehouden door een klacht in te dienen over documenten die zij niet zouden hebben ontvangen. Bush beschuldigde de oppositie van een nieuwe vertragingstactiek.