Gerecht rolt netwerk xtc-transporten tussen België en Ierland op

In een zaak van grootschalige drugstransporten tussen België en Ierland zijn vier personen opgepakt. Dat zegt het parket van Ieper. De Ieperse onderzoeksrechter liet al drie personen aanhouden, een vierde persoon wordt nog vanuit Nederland uitgeleverd. Uit een doorgedreven gerechtelijk onderzoek was gebleken dat al sinds 2004 xtc-transporten vanuit België naar Ierland werden opgezet. De drugs werden opgehaald in Nederland en door toedoen van Belgische onderdanen via België en Frankrijk naar Ierland uitgevoerd en verkocht.

Belga

Op 13 mei 2005 kon de federale politie van Ieper in samenwerking met de Nederlandse politiediensten een drugstransport met 289.000 xtc-pillen onderscheppen en in beslag nemen. Diezelfde dag werden in Ieper een persoon en in Nederland drie personen opgepakt. Ook de drie personen die in Nederland zijn opgepakt, zijn Belgen. De Ieperse onderzoeksrechter vaardigde drie Europese aanhoudingsmandaten uit. Twee werden op 31 mei aan ons land uitgeleverd en door de onderzoeksrechter in Ieper aangehouden. De derde uitlevering volgt later.

Momenteel zitten dus al drie personen in een Belgische cel: C.H. (60) en V.F. (60) uit Wervik en Ph.L. (45) uit Kortrijk.