"Alle doodrijders gelijk voor de wet"

Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt wil dat de parketten van ons land dronken doodrijders op dezelfde manier aanpakken.

Belga

Vandaag wordt de ene doodrijder al de dag van de feiten vrijgelaten, terwijl elders in het land iemand voor gelijkaardige feiten een maand wordt vastgehouden. Minister Landuyt reageert daarmee op de kritiek die kwam nadat vorige donderdag de man werd vrijgelaten die dezelfde ochtend in het Antwerpse Loenhout in dronken toestand een meisje had doodgereden.

Het voorbije weekend werd overigens gekenmerkt door enkele ongevallen waarbij dronken chauffeurs betrokken waren. In het Antwerpse Lichtaart is gisterochtend een dronken jongeman ingereden op een groepje van acht jongeren uit Lichtaart en Tielen. Vier van hen raakten zwaargewond. ze waren te voet op weg van hun feestje van hun korfbalclub Vobaco naar een fuif. De chauffeur is na bekentenissen bij de politie voorlopig vrijgelaten.

Zaterdag was in het Waalse Viroinval al een meisje van vijf zwaargewond geraakt nadat ze was omvergereden door een chauffeur die reed onder invloed.

Nu in het nieuws