Ruim twee miljoen op grootste gay-parade ter wereld in Brazilië

Brazilië heeft zondag de grootste "Gay-Pride-Parade" ter wereld gevierd. Volgens de organisatoren en media namen meer dan twee miljoen mensen aan een optocht en straatfeesten in de economische metropool Sao Paulo deel.

Belga

Tot in de vroege uurtjes namen ook ruim 700.000 toeristen uit binnen- en buitenland aan de feestelijkheden deel. De politie schatte het aantal deelnemers op ruim 1,8 miljoen. Ondanks de massa gebeurden er -behalve een totale verkeerschaos- geen noemenswaardige incidenten.

Een ploeg van het Guinness Book of Records was volgens de media op het evenement aanwezig om het aantal deelnemers te schatten en het festival eventueel in het wereldberoemde boek van de records op te nemen.

De homo en lesbienne parade was georganiseerd door de "Union of the Proud of Gays, Lesbian, Bisexuals and Transgenders" en financieel gesteund door het ministerie van Gezondheid onder het motto "Burgerlijk huwelijk voor homoseksuelen nu! Niet meer, niet minder!"

Homo's, lesbiennes en sympathisanten willen het Braziliaanse parlement onder druk zetten, opdat deze eindelijk het wetsontwerp over de erkenning van het burgerlijk huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht goedkeurt. Het ontwerp wordt reeds meer dan tien jaar in het parlement behandeld. De rooms-katholieke kerk is tegen het homohuwelijk gekant.

Nu in het nieuws