Kammenstraat kleedt zich uit

De hippe Kammenstraat krijgt er in september een gloednieuw evenement bij: Naked. In de straat komt een grote catwalk te staan waarop honderd klanten als model paraderen én uit de kleren gaan. Toegangsprijs voor het evenement is één kledingstuk dat naar het goede doel gaat.

ghouben

De winkeliers zijn nog druk bezig om het financiële plaatje rond te krijgen, maar maandagavond kreeg het initiatief de eerste prijs - ter waarde van 5.000 euro - van de Uitdaging, een wedstrijd uitgeschreven door het Winkelcentramanagement. ”Daarmee zijn we al een eind op weg. Dit was een grote verrassing, we zijn heel blij”, zegt Nico Volckeryck, voorzitter van de winkeliersvereniging Kammenstraat.

Al een paar maanden zijn de winkeliers over het concept aan het brainstormen. ”Laundry Day in de Kammenstraat was altijd een groot succes”, vertelt Volckeryck. ”Maar het evenement barstte uit zijn voegen en is daarom naar het Eilandje verhuisd.” Met Naked willen de winkeliers de bezoekers van de Kammenstraat een nieuw evenement voorschotelen. ”Niet alleen voor jongeren, maar ook voor andere bezoekers die in mode geïnteresseerd zijn.”

Iedereen die de straat in wil, betaalt met een kledingstuk. De ingezamelde kleren worden geschonken aan daklozenrestaurant Kamiano. Honderd klanten showen als professionele modellen de kleding van de winkeliers uit de straat en na afloop gaan ze in hun ondergoed naar huis. Volckeryck: ”Als statement tegen de armoede en onrechtvaardigheid in de wereld. In onderbroek is iedereen gelijk.”

De buurt zal overigens weinig hinder hebben van Naked. De bezoekers dragen namelijk koptelefoontjes om de muziek te beluisteren. Volckeryck: ”Wat meteen een surrealistisch beeld oplevert van dansende mensen in een stille straat.” Naked vindt plaats op 10 september vanaf 19u. De winkeliers rekenen op 6.000 bezoekers. Op de laatste editie van Laundry Day kwamen 25.000 bezoekers af.

Nu in het nieuws