Groeiende garderobe Manneken Pis noopt tot herinrichting kleedkamer

Omdat de garderobe van Manneken Pis maar blijft groeien, wordt zijn kleedkamer opnieuw ingericht. Om de werken mogelijk te maken sluit de zaal van Manneken Pis, in het Museum van de Stad - Broodhuis, van 30 mei tot 27 oktober haar deuren. Dat meldt het Brussels toeristisch bureau 'Brussels International' maandag in een persbericht.

Belga

De sluiting van de zaal betekent niet dat de garderobe van de bekendste Brusselaar niet meer te zien zal zijn. Een deel van de kostuumpjes blijft te bekijken in het Huis van Folklore en Tradities, in de Eikstraat, vlakbij het kleine ketje.

De collectie van Manneken Pis telt intussen 713 verschillende kostuumpjes, het nieuwste carnavalkostuumpje van Aalst en het kostuum van de traditionele Japanse gevechtsporten meegerekend. De outfits worden omwille van het behoud afwisselend tentoongesteld. Dat de collectie gestadig groeit, komt door de vrijgevigheid van de schenkende verenigingen en door de populariteit van het kleine ventje.

De oudste kostuumpjes van Manneken Pis dateren van de 18e eeuw. Vanaf de eerste jaren van het bestaan van het Museum van de Stad, einde van de 19e eeuw, stelde het museum zijn garderobe tentoon. Omwille van zijn internationale bekendheid werd vanaf 1947 een volledige zaal gewijd aan Manneken Pis, op de tweede verdieping van het gebouw. In 1965 bestond de garderobe nog uit 200 kostuumpjes.

Nu in het nieuws