Antwerpen promoot zomerevenementen met 'Geen zomer zonder A'

Met de campagne 'Geen zomer zonder A' wil de stad Antwerpen een vijftigtal minicampagnes over zomerevenementen bundelen.

Belga

Waar de promotie vroeger afzonderlijk gebeurde, besloot het stadsbestuur dit jaar tot een gemeenschappelijke campagne, zo deelden schepen voor communicatie Chantal Pauwels en schepen voor cultuur Philip Heylen maandag mee.

In de zomerperiode organiseert het stadsbestuur traditioneel veel sport- en cultuurevenementen. Tot en met vorig jaar communiceerde ieder afzonderlijk, waardoor ze elkaar soms beconcurreerden. Daarom de overkoepelende campagne 'Geen zomer zonder A' dat Antwerps dialect is voor 'Geen zomer zonder jou/u'.

Ook deze zomer staat bol van activiteiten. Zo pakken de musea weerom uit met 'de Nachten van de Musea'. Viermaal zullen telkens een aantal musea hun deuren openen. Voor de jongeren richten de musea opnieuw zomerateliers in. Verder staan traditiegetrouw de Beiaardconcerten op het programma, krijgt de 11-juli viering een extra cultureel tintje in de Roma, kan de jeugd terecht op het 'Linkerwoofer' festival op Linkeroever, maakt Straatlaweit het district onveilig en wordt een Parijs' sfeertje gecreëerd met 'Lambermontmartre'. Ook de Provincie pakt opnieuw uit met een concertenreeks in het Rivierenhof in Deurne.

Dit jaar is het ook weer Jazz Middelheim van 11 tot 15 augustus. Niet alleen in het park Den Brandt maar ook in deSingel en de muziekclub Petrol zal jazzmuziek weerklinken. Ten slotte is er uiteraard weer de Zomer van Antwerpen waarvan het programma later deze week bekend wordt gemaakt. Meer informatie op

.

Nu in het nieuws