Nine Inch Nails schrapt optreden MTV-awards uit politieke overweging

De Amerikaanse rockband Nine Inch Nails schrapt zijn geplande optreden op de MTV Movie Awards volgende week omdat de zender niet wil dat de band optreedt voor een afbeelding van de Amerikaanse president George W. Bush. Dat schrijven Amerikaanse media maandag.

Belga

De band zou het nummer "The Hand That Feeds" brengen met tegen de achtergrond een foto van Bush. De tekst van het nummer wordt gezien als een aanklacht tegen het blind aanvaarden van gezag, bijvoorbeeld wanneer een president zijn land naar de oorlog leidt.

MTV wil echter geen politieke controverse uitlokken en vroeg de band dan ook om zonder de foto van Bush op de achtergrond te spelen. "Blijkbaar is een foto van Bush voor MTV even aanstootgevend als voor ons", grapt Trent Reznor van Nine Inch Nails op de website van de band.

"Hoewel we de visie van Nine Inch Nails respecteren, voelen we ons niet goed bij een optreden dat is opgebouwd rond een politiek statement. Toen we hen hierop wezen, kozen ze er jammer genoeg voor op hun optreden op de MTV Movie Awards te schrappen", stelt de zender in een communiqué.

Nu in het nieuws