Belgacom TV start met 100 kanalen

Print
Belgacom pakt over een maand uit met een rijk gevuld televisieaanbod. De telecomgroep start met ongeveer 100 zenders. Daarbovenop komen films en programma's-op-aanvraag en diensten zoals mailen en sms'en via het televisiescherm.
Dat meldt De Tijd zaterdag op basis van een goedingelichte bron.

Belgacom TV wordt normaal gezien over een maand gelanceerd. De streefdatum is op of rond 30 juni, zeggen diverse bronnen. Nu is ook in grote lijnen bekend wat Belgacom gaat aanbieden. Het start met ongeveer 100 zenders en zogenaamde premiumkanalen. Dat zijn zenders waarvoor extra moet worden betaald bovenop het basisabonnement. Het gaat bijvoorbeeld om The Discovery Channel, Extreme Sports of themakanalen van bepaalde sporten of hobby's.
11 TV, het voetbalkanaal van Belgacom, krijgt een plaats bij de zenders én in het aanbod-op-aanvraag.

Het is niet meteen duidelij kof Belgacom alle Belgische zenders onder dak kon krijgen. Vooral bij de commeciële stations VMMa (VTM) en RTL-TVi bestond weerstand wegens de goede relatie met de concurrerende kabelbedrijven. "Ons aanbod is, buiten de extra's, zeer vergelijkbaar met wat vandaag op de kabel zit. We hebben heel wat vooruitgang geboekt in de onderhandelingen", zegt een betrokkene.

.

Nu in het nieuws