Telecomconcern BT boekte afgelopen boekjaar 3 miljard euro winst

Het Britse telecomconcern BT, het voormalige British Telecom, heeft het voorbije boekjaar een ebitda (winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 2,085 miljard pond (3 miljard euro) gerealiseerd. Dat maakte het telecombedrijf maandag bekend op een persconferentie in Diegem, waar ook de Benelux-resultaten werden toegelicht.

Belga

De omzet steeg met 2 pct tot 18,6 miljard pond (27 miljard euro). De schuldenberg is met 8 pct gedaald en tot 7,8 miljard pond (11,3 miljard euro) afgebouwd.

BT Global Services, een afdeling binnen BT die zich uitsluitend richt tot bedrijven aan wie telecom- en ICT-oplossingen worden verkocht, slaagde er het afgelopen boekjaar ondanks een aantal overnames voor het eerst in om operationele winst te boeken, die uitkwam op 7 miljoen pond (10,2 miljoen euro). De ebitda ging 14,2 pct hoger en bedroeg 580 miljoen pond (841 miljoen euro). BT Global Services realiseerde een omzet van 6,3 miljoen pond (9,15 miljoen euro).

Ten aanzien van vorig jaar stegen de inkomsten binnen de Benelux met 8 pct tot 509,8 miljoen euro. Ten opzichte van 2001 is dat een stijging met 26,5 pct. Daarnaast kende ook de ebitda een duidelijke groei en bedroeg "ruimschoots meer dan 50 miljoen euro", aldus Michel De Coster, regiomanager van de Benelux.

"BT Benelux zal in de eerste plaats ook het komende jaar dezelfde klanten blijven benaderen als voordien, te weten de grote lokale en internationale bedrijven met een zetel in België", aldus nog De Coster. Daarnaast zal het bedrijf meer en meer de focus leggen op outsourcing en op ICT-practices, waaronder het beheer van de veiligheidsproblematiek van de klant en van de oplossingen die de gebruiker nodig heeft om mobiel bereikbaar te zijn, zo luidde het nog.

Nu in het nieuws