Eric Gerets gaat weg bij Wolfsburg

Print
Coach Eric Gerets en de Duitse eersteklasser VfL Wolfsburg gaan met onmiddellijke ingang uit elkaar, meldde het Duitse persagentschap DPA zaterdag.
Onze 51-jarige landgenoot heeft zelf beslist om zijn nog één jaar lopende contract voortijdig te beëindigen. De raad van toezicht betreurt het opstappen van de trainer, die sinds 4 april 2004 bij de Bundesliga-club aan de slag was.
Oorzaak van de niet onverwachte scheiding is het al weken durende geschil van Gerets met manager Thomas Strunz, al wil de Limburger dat niet met zo veel woorden gezegd hebben. "Deze beslissing was een heel moeilijke. Er zijn meerdere oorzaken voor mijn aftreden, en ik schuif niemand de zwarte piet toe", vertelde Gerets in een door de club verspreid communiqué. Gerets dankt daarin ook de Wolfsburg-fans, die hem ondanks een teleurstellende terugronde zijn blijven steunen en die in de thuiswedstrijden het ontslag van Strunz eisten.
De raad van toezicht van de club betreurt het ontslag. "We wilden volgend seizoen succes rapen door een doeltreffende samenwerking tussen manager Strunz en trainer Gerets", verklaarde de voorzitter van de raad, Lothar Sander.

.

Nu in het nieuws