Dode bij verkeersongevallen met vrachtwagens op E17

Een 33-jarige vrachtwagenchauffeur is maandagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de E17 in Zwijndrecht. Dat meldt de verkeerspolitie.

Belga

De bestuurder reed rond 13.15 uur in op een vrachtwagen die op de E17 richting Antwerpen stond aan te schuiven. Vermoedelijk had hij de file te laat opgemerkt. Het slachtoffer zat gekneld in zijn cabine en overleed ter plaatse.

Amper 20 minuten later gebeurde er even verderop in de richting van Antwerpen opnieuw een ongeval. Ditmaal reden er drie vrachtwagens op elkaar in. Er viel daarbij één lichtgewonde. Twee rijstroken waren een tijdlang versperd.

Ook maandagochtend deden er zich een aantal ongevallen voor waar vrachtwagens bij betrokken waren. Rond 9.00 uur miste een wegreus de bocht op de Scheldelaan richting Gent. De vrachtwagen kantelde, waardoor de generator die hij vervoerde op de weg terechtkwam. De chauffeur raakte lichtgewond.

Even later veroorzaakte een ongeval in de Liefkenshoektunnel behoorlijk wat verkeershinder. Een vrachtwagen die richting Gent reed, begon te slingeren en kwam dwars over de weg tot stilstand. Er vielen daarbij geen gewonden, maar de mastodont versperde een tijdlang alle verkeer.

Nu in het nieuws