Universitair Ziekenhuis Antwerpen wordt rookvrij

Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) wordt vanaf dinsdag rookvrij. Medewerkers zullen enkel nog buiten een sigaret mogen opsteken. Bezoekers moeten hun sigaret doven van zodra ze het wandelpad van de parking verlaten. Voor patiënten blijft op de vierde verdieping één rokerskamer behouden.

Belga

Het UZA was sinds jaren rookarm. Enkel op daarvoor bestemde plaatsen mocht er gerookt worden: in het restaurant, de cafetaria, de patiëntenrookkamers, de in- en uitgangen,.... Maar die plaatsen worden verboden terrein. Rokende medewerkers zullen enkel nog terecht kunnen op plaatsen buiten het ziekenhuis die voor roken uitgerust zijn. Ook op terrassen, in trappentorens en verbindingsgangen mag niet meer gerookt worden.

Het universitair ziekenhuis organiseert dinsdag een sensibiliseringsdag. Alle patiënten, medewerkers en bezoekers krijgen een "UZA rookvrij-badge" opgespeld. Tussen 10 en 12 uur zal het rookbegeleidingsteam informatie verstrekken en bij de geïnteresseerden een koolstofmonoxyde-meting uitvoeren. Voor de medewerkers loopt er een rookstopprogramma.