Quick-personeel loodst politie naar overvaller

Twee jobstudenten van het Quickrestaurant op de Deurnesteenweg zetten de politie vrijdagavond op het spoor van een 33-jarige overvaller.

ghouben

Die werd klemgereden en opgepakt. De overvaller drong de zaak vrijdag om 21.15u via de achterdeur binnen. ”Hij trof er twee personeelsleden en bedreigde hen met een busje pepperspray. Ze moesten het geld uit de kluis overhandigen”, zegt Els De Groof, verantwoordelijke van de vestiging.

”Gelukkig gebruikte hij zijn wapen niet. Hij vluchtte naar buiten en sprong in de auto.” Misschien was het omdat het uithaal- restaurant nu al voor de tweede keer in één maand werd overvallen, maar het personeel was alert. Twee twintigers met een studentenjob in het hamburgerrestaurant aarzelden niet en sprongen in hun auto. ”Terwijl de ene stuurde, belde de andere de politie”, weet Els De Groof. ”Ze bleven in contact met de radiokamer in het hoofdcommissariaat en wezen de politie de weg.” Die reed de vluchtauto klem op de Turnhoutsepoort. De verdachte, een 33-jarige man uit Jette, had nog getracht de aandacht van de politie af te leiden door het geld uit het raam van zijn auto te gooien. Maar hij werd opgepakt en ter beschikking gesteld van de procureur des konings. De buit is zo goed als compleet terecht. ”Goed dat zo iemand in de val loopt”, zegt de politie. ”We blijven alert en leren van wat we horen van andere overvallen. Zo werd er vorige week nog een gepleegd op een ander restaurant. Een overvaller was binnengeslopen toen een werknemer het vuil buiten zette. We moeten dus op alle momenten waakzaam blijven.

Nu in het nieuws