Roland-Garros: Henin-Hardenne met moeite voorbij Medina Garrigues

Justine Henin-Hardenne (WTA 12) heeft zich zaterdag geplaatst voor de 1/8e finales van Roland-Garros, het tweede Grand-Slamtoernooi van het seizoen. In de derde ronde versloeg ze de Spaanse Anabel Medina Garrigues met 4-6, 6-2 en 6-3 in 2 uur en 17 minuten.

Belga

De eerste set kende een uiterst grillig verloop. Henin-Hardenne leek goed te starten en won de eerste drie punten op de service van Medina Garrigues. Ze kon de drie kansen op een break echter niet benutten, en zakte daarna compleet weg. De Spaanse ging twee keer door de opslag van Henin-Hardenne, en snelde weg naar een 0-5 voorsprong. Pas bij het zesde game kon Henin-Hardenne de 0 achter haan naam wegvegen, en het game daarop brak ze zelf de service van Medina Garrigues (2-5).

De Waalse speelde echter nog altijd niet op niveau en moest in het 8e game, op haar eigen opslag, drie setpunten voor de Spaanse verijdelen.

Toen Henin-Hardenne in het 9e game nog eens door de opslag van Medina Garrigues ging, leek ze helemaal terug, en kon ze serveren om gelijk te komen. Medina Garrigues bleef echter vechten en kreeg weer kansen om de set binnen te halen. Het tweede setpunt was het goede: 4-6 na 50 minuten.

In de tweede set was het aan de beurt van de Waalse om uit te lopen tot 5-0. Medina Garrigues kwam nog terug tot 5-2, maar na 38 minuten zette Henin-Hardenne de setbordjes weer gelijk. In de beslissende set ging Henin-Hardenne meteen twee keer door de opslag van Medina Garrigues, maar zelf moest ze ook een keer haar service afstaan (2-1). Daarna vielen er geen breaks meer, tot in de 9e game toen Henin-Hardenne via een eerste breakpunt de wedstrijd binnenhaalde (6-3).

In de 1/8e finales komt Henin-Hardenne uit tegen de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA 7), die in haar derde ronde de Amerikaanse Marissa Irvin (WTA 85) naar huis stuurde met 6-1, 2-6, 6-0. Op het WTA-circuit stonden Henin-Hardenne en Kuznetsova al 7 keer tegenover elkaar; onze landgenote leidt met 6-1. De laatste ontmoeting tussen de twee was meteen de enige op gravel: eind april won Henin-Hardenne in de finale van het toernooi van Warschau met 3-6, 6-2, 7-5.

Nu in het nieuws