Astrid Bowl: Niels Desein in finale

Print
Niels Desein heeft zich vrijdag in Charleroi voor de finale van de Astrid Bowl geplaatst. Dat is een van de belangrijkste Europese tennistoernooien voor jongeren.
De 17-jarige Desein, vierde op de wereldranglijst voor junioren, moest vrijdag twee keer in actie komen. In de kwartfinales versloeg hij de Amerikaan Alexander Clayton (48e) met 6-2 en 7-6 (7/3). In de halve finales moest een andere Amerikaan, Carsten Ball (17e) er aan geloven: 6-3, 6-4.
In de finale neemt Desein het opnieuw tegen een Amerikaan op: de 15-jarige Donald Young, 's werelds nummer een bij de junioren. Niels Desein doet even goed als Steve Darcis, die in 2002 in de finale van de Astrid Bowl verslagen werd door de Mexicaan Luis Flores. Stefan Wauters is totnogtoe de enige Belg die het toernooi kon winnen. Hij deed dat in 2000.

In de meisjesfinale staat de de 16-jarige Roemeense Raluca Olaru (14e) tegenover de 14-jarige Japanse Ayrumi Morita (30e). In de Astrid Bowl nemen sinds 1965 de beste jonge tennissers en tennissters het tegen elkaar op. Op de erelijst prijken namen als Irakli Labadze (Geo), Jelena Dokic (SMo), Nicolas Massu (Chl), Cara Black (Zim), Magnus Norman (Zwe), Gustavo Kuerten (Bra) en Tim Henman (GBr).

.

Nu in het nieuws