Kano-Kajak Duisburg: Belgen stellen teleur in A-finales

Print
Ondanks hun hoopgevende prestaties in de halve finales konden de drie Belgische topkajakkers zich zaterdag op de wereldbeker kano-kajak in Duisburg geen seconde mengen in de strijd om het eremetaal.
Bob Maesen en Wouter D'Haene zorgden met een zesde plaats voor het beste resultaat, maar voorafgegaan worden door de Duitse winnaars Ihle Herszel of de Nieuw-Zeelanders Fouhy-Ferguson, die vierde finishten, zal bij onze landgenoten toch twijfel zaaien, want dat zijn twee koppels die ze in Athene nog vooraf gingen.
Bovendien werden Maesen en D'Haene in hun favoriete 1000m ook nog verslagen door de nieuwkomers uit Polen, Rusland en Slovakije. Ze kunnen ondanks de zesde plaats dus toch niet spreken van een geslaagd World Cuptoernooi.
Petra Santy geraakte in haar finale niet verder dan een negende en laatste plaats. Alhoewel haar derde plaats in de halve finale iets meer liet verhopen is dat toch geen echte tegenvaller, want die 1000 meter is zeker niet haar geliefkoosd nummer. Santy krijgt nog de kans om zich te herpakken in de 500m, die zondag wordt gevaren. Ook Maesen-D'Haene kunnen dit nog doen, al liggen 500m-races hen minder goed.

.

Nu in het nieuws