Boksen: Hassan Naji verliest kamp om EBU-titel met KO

Onze landgenoot Hassan Naji is er vrijdagavond in Cagliari niet in geslaagd om de Italiaanse titelverdediger Simone Maludrottu te bedreigen in een kamp om de EBU-titel (Europees kampioenschap) bij de bantamgewichten.

Naji had totaal geen kans en bleef in de 4e van 12 ronden na een rechtse van Maludrottu vijf minuten uitgeteld op het canvas liggen.

Naji, die zijn 5e nederlaag leed op een totaal van 20 kampen, kon uiteindelijk wel op eigen kracht de ring verlaten.

Het eerste titelgevecht van Naji kwam er in februari 2003 in Sint-Truiden, waar hij de Belgische titel veroverde op Ziona Andrej (WKO7). In december 2003 vocht hij voor de Europese titel tegen de Fransman Alain Bonnel in Frankrijk, waar hij verloor met KO. Daarop volgde in maart 2004 een kamp om de IBF-titel, tegen de Fransman Franck Gorjux, die hij verloor op punten.

Malodrottu (20 zeges, waaronder 8 KO's, en 1 nederlaag) zou aanvankelijk zijn titel verdedigen tegen de Wit-Rus Vadem Metelev, maar die moest afhaken omwille van een virale infectie. De Italiaan stond voor de kamp tegen Haji al in de top-15 van de WBA, WBC en IBF, en zal na zijn prestatie van vrijdag waarschijnlijk opschuiven naar de top-10.

Nu in het nieuws