Norman als "lucky loser" op hoofdtabel Roland-Garros

Dick Norman komt door zijn 18e plaats in de kwalificaties op Roland Garros op de hoofdtabel van het tweede Grand Slam tennistoernooi van het jaar. Norman verloor in zijn laatste kwalificatieronde maar omdat hij bij de verliezers als tweede beste geplaatst was op de wereldranking (ATP 134), zal hij als "lucky loser" samen met onze landgenoten Xavier Malisse, Olivier en Christophe Rochus en Kristof Vliegen op de hoofdtabel van het Parijse toernooi staan.

Belga

De linkshandige Norman neemt voor de vierde keer in zijn carrière deel aan Roland Garros. Hij werd ingedeeld in het derde kwart van de tabel en zal in de eerste ronde uitkomen tegen de Fransman Jean-René Lisnard (ATP-102). In 1997 haalde Norman de zestiende finales, waarin hij verloor van de Spanjaard Sergi Bruguera.

Kristof Vliegen (ATP-137), die zich zaterdag kwalificeerde voor de hoofdtabel, is ingedeeld in het vierde kwart van de tabel en zal in zijn eerste match een andere Fransman, Anthony Dupuis, ontmoeten (ATP-112).

De twee Belgen hebben hun tegenstanders slechts éénmaal eerder ontmoet, beiden met succes. Vliegen versloeg Dupuis in de eerste ronde van het toernooi op hardcourt (zaal/2003) in Bratislava (Slw) met 7-6 (7-3), 7-6 (7-3). Norman verschalkte Lisnard vorig jaar in Helsinki (hardcourt/zaal) met 6-4 en 7-6 (7-5).

Nu in het nieuws