Kim Clijsters neemt deel aan Roland-Garros

Kim Clijsters zal uiteindelijk toch deelnemen aan het Grand Slam tennistoernooi in Roland Garros. Onze landgenote beweert wel nog wat bezorgd te zijn na haar knieblessure, maar dat zal haar deelname aan het Franse toernooi, dat maandag begint, niet in de weg staan.

Belga

"Het gaat", zegt de voormalige nummer één op de wereldranglijst. "De laatste dagen ben ik intensief beginnen trainen en ik heb vandaag ook enkele punten uitgevochten tegen Tatiana Golovin. Maar ik voel me nog niet helemaal gerust op de court".

"Na een blessure moet je altijd van nul beginnen", voegt Clijsters, die op het toernooi in Berlijn een verrekking opliep aan het ligament van haar rechterknie, eraan toe. "Mijn eerste doel is mijn volgende wedstrijden blessurevrij door te komen en naar mijn lichaam te luisteren. Ik denk dat ik momenteel aan 75 tot 80 procent van mijn mogelijkheden zit". Voor Clijsters was het niet de eerste keer dat ze buiten strijd was. De vorige blessure aan haar pols hield haar negen maanden van de court. ./.BRS/TSA ./. 212010 MAY 05

Nu in het nieuws