De Gucht haalt zwaar uit naar Dedecker

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht haalt in een interview zwaar uit naar partijgenoot Jean-Marie Dedecker. "Dedecker maakt de partij kapot. Zijn gedrag is onaanvaardbaar", zegt De Gucht in het interview.

Het interview verschijnt maandag in De Morgen en VTM pakte al uit met de krachtlijnen ervan.

Het nieuws komt er op een moment dat de Vlaamse liberalen in Antwerpen een driedaags congres houden. Jean-Marie Dedecker is vrijdag overigens themavoorzitter.

In het interview haalt De Gucht, nog steeds volgens VTM, fel uit naar de senator en VLD'er die bij de recente voorzittersverkiezingen nog 40 procent van de stemmen haalde. Volgens De Gucht maakt Dedecker de partij kapot, is zijn gedrag onaanvaardbaar en is hij mee schuldig aan de slechte score die de VLD momenteel haalt in de peilingen. De Gucht stelt dat de senator de partij veel kwaad doet en slim genoeg is om dat te weten. "We zijn de schietschijf van iedereen en maken onszelf kapot", meent de minister van Buitenlandse Zaken en gewezen partijvoorzitter.

Dedecker wou op VTM nog niet formeel reageren. Hij wacht naar eigen zeggen op de publicatie van het interview. Hij zou wel al contact gehad hebben met De Gucht, die momenteel nog niet op het congres aanwezig is.

Nu in het nieuws