Basketvedette Reggie Miller neemt afscheid

Na achttien seizoenen bij Indiana en een buitengewone carrière toonde Reggie Miller (39) donderdagavond zijn laatste kunstjes op het parket van de NBA.

Belga

Miller verloor met de Pacers het zesde duel (79-88) en zo ook de serie (2-4) in de tweede ronde van de play-offs van de NBA tegen regerend kampioen Detroit (79-88).

Miller kreeg een ontroerend afscheid van spelers en publiek. Op 15 seconden van het einde stapte Miller voor het laatst van het speelveld met de felicitaties van zijn medespelers. Bezoekend coach Larry Brown vroeg daarop zijn laatste time-out aan om zijn tegenstrever van de avond een onvergetelijke ovatie te bezorgen.

Het publiek sprong recht om hun trouwe held met luid applaus te bedanken. Ook de Detroit-spelers applaudisseerden voor de NBA-veteraan van vele oorlogen. Tot tranen toe bewogen ging Miller op de bank zitten. De resterende tijd durfde niemand meer spelen. Miller zet op 39-jarige leeftijd een punt achter een carrière die enkel charisma en NBA-titels miste om te kunnen vergeleken worden met legendarische spelers als Magic Johnson en Michael Jordan.

Met de Pacers speelde hij één NBA-finale: in 2000 werd verloren van de LA Lakers. Vaak werd Miller gebareerd door de Chicago Bulls van Jordan in de finale van het oosten. Miller staat symbool voor trouw aan de Pacers: enkel John Stockton (Utah) speelde langer dan Miller voor dezelfde kleuren. Wat de statistieken betreft beëindigt Miller (2m01, 88 kg) zijn carrière met het grootste aantal omgezette driepunters uit de NBA-geschiedenis (2650) en als een van de meest efficiënte spelers vanaf de vrijworplijn: dit seizoen zette hij 93,3 % van zijn pogingen om.

Nu in het nieuws