Fisichella snelste in vierde oefensessie GP F1 Monaco

De Italiaan Giancarlo Fisichella was zaterdagochtend met zijn Renault de snelste in de vierde vrije oefensessie van de Grote Prijs Formule 1 van Monaco. Fisichella legde de snelste van zijn 18 rondes op het stratencircuit af in 1:13.988, daarmee deed hij 59/1000en beter dan zijn Spaanse teammaat en WK-leider Fernando Alonso.

Belga

Het einde van de sessie werd opgeschrikt door een botsing tussen de Toyota van Ralf Schumacher, de Red Bull-Cosworth van David Coulthard en de Sauber-Petronas van Jacques Villeneuve. Op volle snelheid werden de drie wagens opgehouden door de traagrijdende McLaren-Mercedes van Juan Pablo Montoya. Schumacher en Coulthard gingen in de remmen, maar Villeneuve kon niet meer tijdig stoppen, botste achteraan op Coulthard, die dan weer op de Toyota werd gekatapulteerd. Villeneuve kon zijn weg nog verder zetten, maar de Schot en de Duitser moesten uit de wagen. Ze leken ongedeerd.

Het incident gebeurde twee minuten voor het einde van de sessie, die daarop geneutraliseerd werd.

De derde tijd was voor de Fin Kimi Raikkonen (McLaren-Mercedes) op 270/1000en van Fisichella. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher reed met zijn Ferrari een negende tijd (op 973/1000en van Fisichella).

Nu in het nieuws