Roland Garros: Justine Henin ontmoet Conchita Martinez

Print
In Parijs is vrijdag geloot voor de eerste ronde van Roland Garros, het tweede Grand Slam tennistoernooi van het jaar dat maandag begint.
Justine Henin-Hardenne (WTA 12), het tiende reekshoofd, ontmoet daarin de Spaanse Conchita Martinez (WTA 43), Kim Clijsters (WTA 17) opent tegen een kwalificatiespeelster.
Henin-Hardenne speelde al zes keer tegen Martinez, even vaak ging de overwinning naar onze landgenote. De laatste ontmoeting tussen beide speelsters was vorig jaar op het graveltoernooi van Amelia Island, waar de Waalse het haalde met 2-6, 7-5 en 6-3. Toch onderschat Henin-Hardenne haar opponente beter niet. De 33-jarige Martinez is een gravelspecialiste die in 2000 nog de finale speelde in Parijs. Ze verloor toen met 6-2 en 7-5 van de Française Mary Pierce. Henin-Hardenne, twee jaar geleden laureate in Parijs na 6-0 en 6-4 winst in de finale tegen Clijsters, neemt het bij winst in de tweede ronde op tegen de winnares van het duel tussen de Spaanse Virginia Ruano Pascual (WTA 66) en een kwalificatiespeelster.

.

Nu in het nieuws