Quick Step met roze volgwagen in Giro

De Quick.Step-formatie van Paolo Bettini heet zich maandag laten opmerken in de Ronde van Italië. De olympisch kampioen won zondag de eerste etappe in de Giro en veroverde zo meteen zijn eerste roze leiderstrui uit zijn carrière. Om dat extra in de verf te zetten, werd de volgwagen van het team meteen aangepast en kreeg die een roze opsmukbeurt, een ideetje van teammanager Patrick Lefevere.

Belga

"De wagen werd donderdag al aangekleed, met roze strips beplakt in België en daarna overgebracht naar Milaan. Zondagavond is dan iemand van onze ploeg om de wagen gereden en konden wij daar vandaag mee uitpakken. Het liefst van al rijden we er nog een paar dagen mee door, maar wellicht is Bettini zijn roze trui vandaag al kwijt. Wij zetten de auto dan wel nog wat op kant want Paolo wil de leiderstrui graag nog eens terugpakken. Zeker omdat we binnen enkele dagen in zijn streek rijden. Of dit navolging gaat krijgen in de toekomst bij andere wedstrijden? De Tour vertrekt met een individuele tijdrit over 19 kilometer. Daarin mag Michael Rogers met de trui van wereldkampioen starten. Wie weet zorgen wij dan nog wel eens voor een auto met de strips van de wereldkampioen... Maar dat zijn zorgen voor later", stelde Patrick Lefevere.

Ook sportdirecteur Wilfried Peeters vond het initiatief schitterend. "In het UCI-reglement staat niets vermeld over de kleuren van de volgwagens, dus een boete kunnen ze ons al niet aansmeren. Ik vind het alvast iets hebben, die roze volgwagen", lachte Peeters.

Nu in het nieuws