Roddick uitgeschakeld op ATP-Hamburg

Het Amerikaanse tweede reekshoofd Andy Roddick, nummer drie van de wereld, werd maandag meteen uitgeschakeld in de eerste ronde van het met 2,1 miljoen euro gedoteerde Masters Series-toernooi van Hamburg.

Belga

De 22-jarige Roddick bleek niet opgewassen tegen de Chileense olympische kampioen Nicolas Massu (ATP-25): 7-6 (7/4), 4-6 en 7-5. 's Werelds nummer een Roger Federer stootte wel door naar de tweede ronde. De Zwitser, titelverdediger in Hamburg, rondde zijn eerste wedstrijd na een voetblessure met succes af. Hij versloeg de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-48) met 6-4 en 6-3.

"Het was een goede beslissing om niet deel te nemen in Rome. Ik heb me de tijd gegund om volledig te herstellen" verklaarde Federer. Federer werd geplaagd door 'plantar fasciitis', een vaak voorkomend probleem in de tenniswereld. Het geeft pijn op de zool van de voet, vooral in de omgeving van de hiel. Vaak komt het voort van problemen met de schoen.

De 18-jarige Spanjaard Rafaël Nadal (ATP-5), die zondag in Rome zijn derde toernooi op rij won, dingt in Hamburg niet mee naar de titel. Hij zegde in laatste instantie af wegens een blaar op de linkerhand.

Nu in het nieuws