Jackson dreigt rechten op Beatlescataloog te verliezen

De Amerikaanse popster Michael Jackson dreigt zijn belang in de lucratieve Beatles-catalogus en rechten op zijn eigen monsterhits te verliezen, zo heeft CNN maandag bericht onder aanhaling van bronnen die met het dossier zijn vertrouwd.

Belga

Volgens de nieuwszender zou de superster de betalingen niet zijn nagekomen in verband met twee leningen ter waarde van 270 miljoen dollar bij de Bank of America. Als zakelijk onderpand had hij zijn belang van vijftig procent in een partnerschap met Sony in verband met de rechten op meer dan 200 liedjes van de Beatles ter beschikking gesteld. Ook onderpand is onder meer de eigen muziekcataloog van de "King of Pop".

Het is luidens CNN de gewoonte dat een kredietgever bij het in gebreke blijven van de ontlener de lening en het ermee verbonden zakelijk belang verkoopt aan een derde partij, indien de lening niet opnieuw wordt onderhandeld. In deze zaak heeft de Bank of America, de tweede grootste bank in de VS, beslist de leningen aan een privaat waarborgfonds, de Fortress Investment Group, te verkopen. Het zal dus van onderhandelingen met deze groep afhangen of Wacko Jacko de lucratieve rechten op de catalogen zal kunnen behouden of niet, aldus de nieuwszender.

Nu in het nieuws