Belgacom krijgt uitzendrechten voetbal

De Profliga heeft de uitzendrechten voor het Belgische voetbal maandag voorwaardelijk toegewezen aan Belgacom, dat vorige week 36 miljoen euro per seizoen bood voor het totale pakket. De overeenkomst slaat op de periode 2005-2008.

Belga

Belgacom bracht vorige week reeds het hoogste bod uit, maar de andere partijen hadden tot maandagmiddag de tijd om een hoger bod uit te brengen. Dat gebeurde niet, vertelde Robert Sterckx, de secretaris-generaal van de Profliga.

De definitieve toewijzing is afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek naar de toewijzingsprocedure die de Raad van Mededinging van de Europese Commissie besliste in te stellen.

Voor drie van de zes pakketten heeft Belgacom alvast een overeenkomst gesloten met de VRT. De openbare omroep zal de samenvattingen van de speeldagen uitzenden en pakt uit met een televisiemagazine op maandagavond. Ook de matchen en de eindronde in tweede klasse zitten in de overeenkomst met Belgacom.

De VRT verloor de uitzendrechten tien jaar geleden aan de commerciële zender VTM. De zender uit Vilvoorde ging enkele weken geleden aan de haal met de uitzendrechten voor de Champions League (2006-2009). Sinds de start van die competitie, in 1992, had de VRT die in handen.