Tekenaar Marc Verhaegen dagvaardt Studio Vandersteen

Striptekenaar Marc Verhaegen dagvaardt Studio Vandersteen wegens zijn ontslag. Volgens de man was zijn ontslag niet conform de arbeidswetgeving, maar enkel bedoeld om hem schade te berokkenen. Voor de arbeidsrechtbank van Antwerpen vraagt de ex-scenarist en -tekenaar van Suske & Wiske nu een materiële en morele schadevergoeding.

Belga

Eind februari kreeg de 47-jarige Verhaegen te horen dat hij kon opstappen bij Studio Vandersteen. Volgens de tekenstudio kon Verhaegen niet functioneren in een team en kon hij geen leiding geven aan de andere tekenaars. Die aantijgingen noemt Verhaegen uit de lucht gegrepen. Ook het persbericht dat Studio Vandersteen destijds over het ontslag verspreidde, vindt Verhaegen een stap te ver. De inhoud ervan heeft hem naar eigen zeggen enorme schade berokkend. Zo betwist Verhaegen dat er over zijn ontslag overleg werd gepleegd en zegt hij nooit op de hoogte te zijn gebracht van eventuele ontevredenheid over zijn werk.

"Op geen enkel ogenblik heeft Studio Vandersteen enig signaal gegeven dat mijn werk niet deugde of dat leden van het team niet tevreden waren. Ook heb ik mij altijd rigoureus en strikt gehouden aan de samenwerkingsovereenkomst, waarin onder meer de inhoudelijke en vormelijke afspraken werden gemaakt voor het tekenen van de Suske & Wiske-verhalen", luidt het maandag in een persbericht. De beëindiging van de samenwerking noemt Verhaegen "willekeurig". Het feit dat hij niet meer aan signeersessies mocht deelnemen, trof hem diep.

"Elke poging om in der minne tot een oplossing te komen is op een weigering van de zijde van Studio Vandersteen gestuit", zegt Verhaegen nog. Daarom ziet de striptekenaar zich verplicht om via de rechter een financiële en vooral morele schadevergoeding en rechtzetting te vragen. Marc Verhaegen zegt nog te betreuren dat dit de enige weg is die Studio Vandersteen openlaat.

Nu in het nieuws