Advocaten Michael Jackson beginnen aan verdediging

De advocaten van Michael Jackson zijn donderdag aan de verdediging van hun cliënt begonnen. Een motie van het verdedigingsteam om de aanklacht tegen de popster te seponeren, werd door de rechter verworpen.

AP Ned

In hun openingsverklaring stelden Jacksons advocaten dat de aanklagers in de eerste fase van het proces geen bewijs hebben geleverd voor de aanklacht dat Jackson zich schuldig heeft aan het seksueel misbruik van een 13-jarig kankerpatiëntje dat bij de popster gelogeerd heeft.

De afgelopen maanden zijn meer dan tachtig getuigen opgeroepen door het openbaar ministerie. Een deel van hen heeft zeer belastende verklaringen tegen Jackson afgelegd. De verdediging zal de komende maanden een groot aantal eigen getuigen oproepen, die het beeld moeten rechtzetten dat door de aanklagers is neergezet, namelijk dat Jackson een man is die ziekelijke seksuele neigingen heeft met betrekking tot jonge jongens.

Of Jackson zelf zal getuigen is nog niet bekend. Dat besluit wordt door de popster en zijn advocaten genomen, maar de meeste deskundigen gaan er van uit dat Jackson niet zelf in het getuigenbankje plaats zal nemen.