Bombardier krijgt order van SNCF voor 48 extra treinen

Bombardier Transportation heeft een bijkomend order ontvangen voor 48 treinen met hoge capaciteit van de Franse spoorwegen (SNCF). Dit bijkomende order, ter waarde van 186 miljoen euro, brengt het totale aantal vaste orders van de SNCF voor regionale treinen met hoge capaciteit van het type AGC op 427, zo meldt het bedrijf maandag in een persbericht.

Belga

De nieuwe treinen zijn alle van het type AGC (Autorail Grande Capacité). Ze zullen geleverd worden tussen februari 2007 en maart 2009, aldus Bombardier, dat in België een vestiging heeft in Brugge. Alle treinstellen zullen geproduceerd worden in de vestiging in het Franse Crespin (rond Valenciennes), die zowat 1.600 werknemers telt. In plaats van acht worden voortaan tien treinen per maand geleverd.

De levering van de AGC stellen is in januari 2004 van start gegaan en tot op heden zijn 60 treinen in dienst, zo meldt Bombardier nog. Dit nieuwe order volgt op de selectie van Bombardier door de SNCF in september 2001 voor de levering van 500 regionale treinen met hoge capaciteit van het type AGC voor de Franse Regio's. In december 2001 werd een eerste vaste bestelling ondertekend voor 192 treinen, gevolgd door drie bijkomende opties, een voor 73 treinen in februari 2003, een voor 14 treinen in maart 2003 en een voor 100 treinen in januari 2005.

Bombardier Transportation neemt in Frankrijk deel aan alle TGV-programma's en produceert onder meer rijtuigen voor de Parijse metro en de trams voor Strasbourg, Nantes en Marseille. De hoofdzetel van het bedrijf, dat in het voorbije boekjaar een omzet haalde van 15,8 miljard dollar (ruim 12 miljard euro), staat in Canada.

Nu in het nieuws