Luikse gangster geeft zichzelf aan bij Franse politie

Een Luikse recidivist, Claude Collet (39), is zich in Frankrijk gaan aangeven bij de politie van de stad Le Havre. Dat is maandag vernomen.

Belga

De voortvluchtige Claude Collet verscheen reeds voor het Luikse hof van assisen voor gewapende overvallen en verkrachting. Op 28 april jongstleden, ging de man naar een van zijn buurvrouwen, de 28-jarige Claire, die hij folterde en verminkte. Daarna verdween hij.

Toen de vrouw de deur opende, stortte de man zich op haar en sloeg en schopte haar. Daarna knevelde hij het slachtoffer, dat messteken kreeg toegediend in het gezicht en op het lichaam. De man probeerde zijn slachtoffer ook te scalperen. Hij liet haar uiteindelijk aan haar lot over en stal haar wagen om naar het buitenland te vluchten.

Uiteindelijk kon de jonge vrouw zich losmaken. Ze ging naar een buurvrouw om de politie te verwittigen. De jonge vrouw werd daarop naar het ziekenhuis gebracht.

Claude Collet probeerde ook ooit 'voor het plezier' een taxibestuurder in Luik de hals over te snijden en werd in 1993 veroordeeld tot 14 jaar celstraf.

Er was een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de man door onderzoeksrechter Rusinowski. Aangezien hij zichzelf heeft aangegeven, zal hij binnenkort door het Franse gerecht uitgeleverd worden aan België.

Nu in het nieuws