Indonesische oud-president Suharto ernstig ziek

De voormalige Indonesische president Suharto lijdt aan levensbedreigende inwendige bloedingen. Dat bevestigden dokters van het ziekenhuis in Jakarta, waar Suharto donderdag werd opgenomen.

Belga

"De bloedingen hebben een invloed op andere organen zoals de hersenen, het hart en de nieren", aldus een dokter. De 83-jarige ex-president werd donderdag opgenomen in het ziekenhuis nadat tests hadden aangetoond dat hij aan bloedarmoede lijdt. De dokters slagen er echter niet in de inwendige bloedingen te stelpen. De voormalige dictator blijft op de afdeling intensieve zorgen zolang de bloedingen voortduren. De dokters geven hem een kans op twee om de bloedingen te boven te komen.

Suharto voerde 32 jaar lang het bewind over Indonesië. Hij sukkelde eerder al met zijn gezondheid. In 1998 werd hij na gewelddadige demonstraties voor democratie gedwongen om af te treden. Later werd hij aangeklaagd wegens verduistering van staatsgelden, maar een panel van onafhankelijke dokters oordeelde dat Suharto's gezondheidstoestand te slecht was om hem terecht te stellen.

Nu in het nieuws