Familiereünie eindigt in dodelijk drama in Tubeke

In Tubeke (Waals-Brabant) is in de nacht van zaterdag op zondag een familiereünie geëindigd met de dood van een 25-jarige man. Zijn schoonbroer doodde hem met messteken in de borst. Het parket van Nijvel maakte de feiten pas maandag bekend.

Belga

Het drama deed zich voor in een Marokkaanse familie. De familie was bijeen gekomen om de relatieproblemen van het slachtoffer te bespreken. Rond 22 uur brak een ruzie los tussen het slachtoffer en zijn schoonbroer. Die liep zodanig uit de hand dat de overige familieleden besloten de ordediensten te contacteren. Maar voor die er waren zag de 25-jarige dader de kans een mes te halen en de echtgenoot van zijn zus twee messteken toe te brengen.

De hulpdiensten konden enkel nog het overlijden van het slachtoffer vaststellen. De politie arresteerde de dader. Hij is onder aanhoudingsmaandaat geplaatst en wordt beschuldigd van vrijwillige slagen en verwondingen met voorbedachte rade en met de dood als gevolg. Hij verschijnt op 12 mei voor de kamer van inbeschuldigingstelling.

Nu in het nieuws