Brutale homejacking in Brecht, daders opgepakt

Een echtpaar uit Brecht is vrijdag het slachtoffer geworden van een gewelddadige homejacking.

Belga

Een 17-jarige jongeman uit Diksmuide wordt zaterdag voor de jeugdrechter gebracht omdat hij vrijdag een overval pleegde op een verkoper van personenwagens in Brecht. De verkoper kreeg enkele klappen en werd opgenomen in het Middelheimziekenhuis. Een minderjarige mededader staat ter beschikking van het parket in Brugge en een meerderjarige mededader -die de chauffeur zou zijn geweest- is in handen van het Antwerpse gerecht.

De verkoper en zijn echtgenote werden vrijdag overvallen. De vrouw werd in de badkamer opgesloten en gekneveld, maar de man bood weerstand. Hij kreeg verscheidene slagen op de rug en het hoofd en werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De overvallers gingen aan de haal met een personenwagen Mercedes, een fotocamera en een laptop.

De wagen werd later teruggevonden aan de oprit van de autoweg. De drie daders werden vrijdag nog gevat. Het slachtoffer had vooraf contact gehad met de minderjarige uit Diksmuide die de personenwagen Mercedes wilde kopen. Er was zelfs mailverkeer tussen beiden waardoor het gerecht de zaak vrij snel kon oplossen.

Nu in het nieuws