IMEC opent technologisch doe-centrum

Het Interuniversitair Micro-Electronicacentrum en de Stichting Roger Van Overtraeten hebben woensdag in het IMEC-gebouw in Heverlee IMECEXPO geopend, een interactief doe-centrum waar scholen en andere bezoekers de nieuwste technologische evoluties kunnen ervaren vanuit het dagelijkse leven.

IMECEXPO toont via een zestal vitrines op een toegankelijke manier welke toepassingen er voortvloeien uit het onderzoek op vlak van nano- elektronica en nanotechnologie dat bij IMEC gebeurt. Het gaat onder meer om photovoltaïsche zonneënergie, technologie in ruimtestations, miniaturizering, cleanroom, enzovoort.

Daarnaast werd de bouw van drie interactieve demonstratoren uitbesteed aan hogescholen. Studenten van Groep T (Leuven) bouwden een kast over de onderdelen en technologische evolutie van de computer. Ingenieurs van de KH Brugge-Oostende leggen uit hoe het cochleaire implantaat, een hoogtechnologisch hoorapparaat, werkt. Studenten van de Katholieke Hogeschool Kempen deden dat voor de modernisering van de radio.

Het initiatief speelt in op het streven van de Vlaamse regering om van Vlaanderen een vooruitstrevende kennisregio te maken, want hiervoor is een minimum aan kennis van wetenschap en technologie noodzakelijk. De Stichting Roger Van Overstraeten, genoemd naar de IMEC-oprichter, werd vier jaar terug opgericht om jongeren warm te maken voor technologie en een technologische studierichting.

Nu in het nieuws