Proces Jackson: reisagente moest enkele reis Brazilië boeken

In het proces tegen Michael Jackson heeft zijn reisagente dinsdag (plaatselijke tijd) getuigd dat de superster haar had bevolen een enkele reis naar Brazilië te boeken voor de jongen en zijn gezin die hem van seksueel misbruik hebben aangeklaagd.

Belga

Jackson (46) staat sinds eind januari terecht op basis van tien aanklachten, gecentreerd rond seksueel misbruik in 2003 van de toen dertienjarige Gavin Arvizo. Eén van de - alle door de beklaagde heftig ontkende - betichtingen is dat hij de jongen en zijn gezin wederrechtelijk heeft vastgehouden tot zij meewerkten aan een voor de "King of Pop" gunstige video.

Een andere aanklacht is poging tot kidnapping. In het bijzonder beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) Jackson ervan dat hij het gezin Arvizo het land uit wou om het uit de buurt te houden van de politie en pers nadat een tv-documentaire was uitgezonden waarin Wacko Jacko hand in hand met Arvizo was te zien en waarin hij had gezegd er geen graten in te zien zijn bed met kinderen te delen.

Zijn reisagente Cynthia Montgomery getuigde dat Jackson's medewerker Marc Schaffel haar op 25 februari 2003 had gezegd vier tickets enkele reis te kopen om het gezin naar Brazilië te sturen. Een terugvlucht was niet voorzien, maar ze moest in verband met visa toch een retourticket boeken. Wat 15.092 dollar kostte.

Montgomery zei nooit met de zanger/danser of het gezin Arvizo (Gavin, zijn broer, zijn zus en hun moeder) zelf over de trip te hebben gesproken. De vliegtuigtickets voor de arbitrair op 1 maart 2003 geboekte tickets zijn echter nooit gekocht omadat Schaffel later zei dat "de plannen waren veranderd".