Spreidingsplan: Gemeenteraad Zaventem verwerpt aanpassingen Landuyt

Print
De gemeente Zaventem is niet te spreken over de recente wijzigingen aan het spreidingsplan voor de vluchten vanop de luchthaven Brussel-Nationaal. De gemeenteraad vindt dat de aanpassingen "onmiddellijk moeten worden tenietgedaan" en vraagt de opstelling van een nieuw plan. Dat meldt de VLD Zaventem woensdag in een persbericht.
Het spreidingsplan werd recent door de regering bijgestuurd om tegemoet te komen aan een gerechtelijk arrest. Zaventem is echter niet opgezet met de doorgevoerde wijzigingen. De VLD diende op de gemeenteraad een motie in die unaniem werd goedgekeurd door alle Vlaamse fracties in de Zaventemse gemeenteraad.

"Het gevolg van de recente aanpassing van het spreidingsplan is dat er elke zaterdag vanaf 14.00 uur tot 23.00 uur en elke zondag vanaf 06.00 uur tot 17.00 uur uitsluitend zal worden opgestegen vanaf baan 20. Hierdoor gaan bepaalde delen van Zaventem en de volledige gemeente Sterrebeek alle vertrekkende vluchten krijgen tijdens het weekend en onleefbaar worden", luidt de kritiek. Zaventem wil dat de aanpassingen worden teruggeschroefd en dat minister van Mobiliteit Renaat Landuyt "na grondig overleg met alle belanghebbenden en met het Brussels en Vlaams gewest" overgaat tot de opstelling van een nieuw spreidingsplan.

.

Nu in het nieuws