Karl van den Broeck ruilt De Morgen voor Knack

Print
Karl van den Broeck verhuist van de krant De Morgen naar het weekblad Knack. Dat vernam Belga woensdag van directeur-hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert van Knack en wordt bevestigd door van den Broeck.
De overstap gebeurt normaal gezien volgende maand. Eerst zal van den Broeck zes maanden lang adjunct-hoofdredacteur zijn. Daarna wordt de functie van Van Cauwelaert gesplitst, waarbij Van Cauwelaert directeur wordt en van den Broeck hoofdredacteur. Van Cauwelaert is al bijna zeven jaar hoofdredacteur en drie jaar directeur-hoofdredacteur bij Knack. Hij wijst er op dat de vraag om de splitsing van zijn functie op eigen vraag gebeurt en dat hijzelf van den Broeck heeft gekozen.

Van den Broeck is al achttien jaar verbonden aan De Morgen. Sinds 2000 is hij er chef cultuur, een functie die hij sinds enkele maanden combineerde met de functie van chef nieuws. "Als men je vraagt deel uit te maken van de hoofdredactie van Knack, is dat een aanbod dat je niet kan afwijzen", motiveert hij zijn beslissing.

.

Nu in het nieuws