"De Zaak Alzheimer" nu ook verkocht aan China

Print
De thriller van Erik Van Looy "De Zaak Alzheimer" is verkocht aan China, zo is woensdag door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekendgemaakt.
De verfilming van de roman van Jef Geeraerts met Jan Decleir in de rol van een huurmoordenaar die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, is na het groot succes in België, verkocht aan onder meer Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland, Scandinavië, Spanje en de VS (samen met de remakerechten). China mag dan al een enorme markt zijn, de bioscoop- en video-exploitatie staan er nog in de kinderschoenen. Commercieel gesproken, gaat de verkoop niet om een enorm bedrag, zo zei Dee Brown van de Britse sales agent 'The Works', die de deal hielp afsluiten, woensdag desgevraagd aan Belga. De omvang ervan is eerder te vergelijken met de verkoop aan een van de kleine landen in Europa.

Distributeur Domo Media gaat "De Zaak Alzheimer" in september in een nog onbekend aantal Chinese zalen in roulatie brengen, en daarna wellicht ook op video uitbrengen. De film heeft zopas groen licht gekregen van de Chinese censuur. Van die instantie is bekend dat zij vooral afkerig is van seks. Elk jaar wordt maar een beperkt aantal buitenlandse films toegelaten tot de Chinese markt. Vorig jaar bedroeg dat quotum 20, waarvan maximum 14 uit de VS.

.

Nu in het nieuws