FNAC: geen ontmoeting directie-vakbonden, staking duurt voort

Print
De ontmoeting tussen de directie van FNAC België en de vakbonden, die voorzien was voor woensdag, gaat niet door, aangezien de werknemers van het depot in Evere beslist hebben om hun stakingsactie voort te zetten. Dat heeft Ann De Heyn, woordvoerster van Fnac, woensdag meegedeeld.
De directie had de stopzetting van de staking geëist als voorwaarde voor elk overleg over het herstructureringsplan van Fnac België. Woensdagnamiddag is de nieuwe directeur van Fnac België, Yves Lagier, de stakers gaan opzoeken. Hij is er echter niet in geslaagd hen te overtuigen de actie stop te zetten. Op het einde van de dag, bleef het bedrijf nog steeds bij zijn standpunt dat er geen overleg mogelijk is, zolang de stakingsactie aan de gang is. "We kunnen niet onderhandelen in dergelijke omstandigheden", stelde De Heyn.

De werknemers van het depot in Evere moeten donderdagochtend beslissen of ze hun actie al dan niet voortzetten. "We hopen dat ze het werk zullen hernemen", liet de woordvoerster van Fnac nog weten, "om zo snel mogelijk met de onderhandelingen te kunnen beginnen".

Fnac, dat zijn resultaten in België ziet achteruit gaan, zegt klaar te zijn om te investeren. Dat moet gebeuren door nieuwe winkels te openen, als het personeel tenminste akkoord gaat met een herstructureringsplan dat nieuwe loonbarema's en het schrappen van een twintigtal jobs voorziet.

.

Nu in het nieuws