Cargill (Genk): staking opgeschort

Print
De staking die woensdagmorgen bij het vleesverwerkende bedrijf Cargill Integra Belgium in Genk uitbrak, is in de loop van de namiddag opgeheven. De werknemers van Cargill legden woensdagmorgen spontaan het werk neer om te protesteren tegen de geplande sluiting van de Genkse vestiging. Daardoor verliezen 83 werknemers, van wie het merendeel arbeiders, hun baan.
De syndicale delegaties beslisten woensdagnamiddag om de staking na raadpleging van hun achterban stop te zetten. De werknemers richten al hun hoop op een goed sociaal plan en wilden vandaag een signaal aan de directie geven dat ze niet akkoord gaan met de geplande sluiting, zo zegt vakbondsafgevaardigde Martine Bortels van het ACV.

Directie en vakbonden van Cargill hebben vandaag/woensdag ook bijeengezeten op een eerste consultatie- en informatieronde in het kader van de wet-Renault. De verwachting is dat de informatieronde midden mei afgesloten zal worden, waarna de onderhandelingen over het sociaal plan kunnen aanvatten, aldus nog de vakbondsafgevaardigde.

.

Nu in het nieuws